‘Zeven bouwcontainers’

Zeven bouwcontainers. Dat kostte het om de nieuwe woning van Piet van Vreugde en Heini van Baaren aan de Swaalingestraat (zie inzet) in Zoutelande te strippen. “Een huis met duizenden boeken, volledig gemeubileerd, alles donkerbruin en gedateerd en zelfs nog oude handdoeken in de badkamer. Het zag er werkelijk niet uit”, blikt Heini terug. Toch zagen zij en haar man de mogelijkheden van deze opknapper.

“Mijn broer heeft er kijk op en tipte ons om het huis eens te overwegen. Zelf waren we al een paar jaar op zoek naar een woning in Zoutelande waar we gelijkvloers konden gaan wonen. Piet is heel handig, dus het mocht een klushuis zijn. Maar de woningmarkt in Zoutelande is natuurlijk vrij krap, dus makkelijk was het niet. Dit huis hadden we nooit overwogen. Maar toen we er eenmaal in liepen, zag Piet meteen wat hij er allemaal mee kon doen.” De woning stond te koop bij Makelaars-kantoor Zwaan. “Wilco had ons in de afgelopen jaren al vaker een huis getoond, dus we kenden elkaar al. Ik moet daarbij bekennen, ik ben niet makkelijk. Ik weet goed wat ik wil, hou van mijn zelfstandigheid en van duidelijke afspraken. Wilco moest daar wel even aan wennen, maar we konden goed door één deur. Hij voelde perfect aan hoe wij zaken wensten te doen. Ook de onderhandelingen voor de aankoop van deze woning, deed hij heel professioneel.”

Piet en Heini besloten ook de eigen woning aan de Majoorwerf in Zoutelande (grote foto) via Zwaan te koop te zetten. “Ooit hebben we, in de tijd van Niek Zwaan, ons eerste huis via hen gekocht. Dat verliep heel prettig, dus dan blijven we daar graag trouw aan. Wilco heeft ons goed geadviseerd over een reële verkoopprijs en binnen vijf maanden was het verkocht. Nu, zeven bouwcontainers en vele klusuren verder, wonen we met veel plezier in onze nieuwe woning.”