Kom je liever niet bij ons op kantoor langs voor je afspraak? Bel of mail ons dan zodat we een videochat- of belafspraak kunnen inplannen.

‘Heerlijk, een tuin!’

Frans Bunders woonde 17 jaar lang in zijn bovenwoning aan de Brouwerijstraat in Koudekerke. Zijn vriendin Mariska Mijnders trok twee jaar geleden bij hem in.

“Het is een fijn huis”, vertelt Mariska, “maar vooral ik had echt de wens om samen op een nieuwe plek te starten. Ook misten we een tuin. Bij de bovenwoning hoorde een binnenplaatsje, maar dat was echt geen fijne plaats om gezellig te zitten.”

Voor Frans die op zee werkt en vaak weken van huis is, stond een ding als een paal boven water: verhuizen prima, maar we blijven in Koudekerke. “Frans is net niet geboren en getogen in Koudekerke”, lacht Mariska, “hij woont hier vanaf zijn zevende en Koudekerke is echt zijn thuis.” Mariska die zelf uit Vlissingen komt, is inmiddels ook verknocht geraakt aan het dorp.

Het stel heeft een twee-onder-een-kapwoning gekocht aan de Eikenhorst. “Met garage”, zegt Mariska, “we hebben ineens zoveel ruimte, echt heerlijk. Al eerder hadden we zo’n woning bekeken en we waren toen ook onder de indruk van het licht en de ruimte. Maar de vraagprijs lag veel te hoog.”

Toen er in dezelfde wijk opnieuw een huis te koop kwam, voor een gunstiger prijs waren Mariska en Frans meteen enthousiast. “Bij binnenkomst was het gevoel al goed”, zegt Mariska, “de woonkamer is zo heerlijk licht en ruim. En de tuin ligt op het zuiden. We zijn ontzettend goed begeleid door Wilco Wisse van Makelaarskantoor Zwaan. Hij heeft veel kennis van zaken, kan goed luisteren en hij denkt echt mee met de klant.”

Mariska is volop aan het klussen terwijl Frans op zee is: “Het is even bikkelen, maar gelukkig heb ik veel hulp van mijn kinderen, het wordt steeds meer ons huis.” Medio december gaat het stel verhuizen. “Ik hoop hier samen met Frans heel oud te worden.”