Kom je liever niet bij ons op kantoor langs voor je afspraak? Bel of mail ons dan zodat we een videochat- of belafspraak kunnen inplannen.

‘Hans en Grietje-huis’

Achttien jaar geleden reed Harry Smit Roeters in zijn oldtimer van Domburg naar Vlissingen. Ter hoogte van Der Boede in Koudekerke begaf de wagen het. Toen hij naar een kennis liep die in Koudekerke woonde, kwam hij onderweg een klein boerenhuisje tegen dat te koop stond. Harry en zijn vrouw Anneke belden Zwaan om een afspraak te maken. Zonder het huis nog maar aan de binnenkant gezien te hebben kochten zij het. Hier stond de makelaar wel even van te kijken!

Het huisje werd meteen met de grond gelijk gemaakt om vervolgens uit allerlei oude materialen een eigen huis te bouwen. Een soort Hans en Grietje-huis met een moderne inrichting. Harry: ‘In 1998 ben ik begonnen met bouwen en in 2000 zijn wij hier komen wonen. Het is geworden zoals wij voor ogen hadden, we hebben zeker ons doel bereikt.’

Anneke is eigenlijk meer een stadsmens. ‘Onze dochter en kleinkinderen wonen in Den Haag. Over een aantal jaar ga ik met pensioen en vertrekken wij ook naar de randstad, daarom is ons huis verkocht. Op het moment zijn wij op zoek naar een alternatief om de tijd te overbruggen’, vertelt Anneke. Harry’s wens is om een zelfvoorzienende containerwoning te bouwen. Toekomstgericht met een surrealistisch uiterlijk. Bestaand uit zo’n vijf containers met de focus op materiaal, zonne-energie, verwarming en filterwater. Harry: ‘De containerwoning kunnen we ook helemaal naar eigen wens inrichten. Het belangrijkste is dat we de juiste grond hiervoor vinden in de buurt van de randstad’.

De nieuwe bewoners willen gelijkvloers wonen. Aangezien Harry het huis helemaal zelf heeft gebouwd, verbouwd hij het ook voor de nieuwe bewoners. Er wordt een stuk aangebouwd en de ruime schuur heeft hij omgetoverd tot een slaapkamer met badkamer en aparte-toilet. Om het huis en de voormalige schuur te verbinden wordt in de tuin een atrium gerealiseerd.

Harry heeft een goede band met de mannen van Makelaarskantoor Zwaan. Harry: ‘Zij kennen de markt en hebben goede huizen in hun portefeuille. Makelaar Wilco Wisse is zeer accuraat, vriendelijk maar ook zakelijk. Ik kwam weleens om de koffie om advies te vragen. We zijn erg tevreden over zowel Wilco als het makelaarskantoor!’

26 september 2016